De Nardusbloem
Akkerweg 57   |   Musselkanaal
Tel. 0599-653127   |   inloophuis@nardus.nl
@denardusbloem

slotdag Inloophuis

Op 14 februari - van 07.00 uur (ja, dat was wel vroeg...) tot 21.00 uur - was er de feestelijke slotdag van Inloophuis De Nardusbloem. Een geweldige Nardus-familie-dag was het, met prachtige, hartverwarmende en heerlijke bijdragen van iedereen. 
En een feest kon het zijn, omdat we weten dat we verder kunnen gaan als Nardus Digitalis.

kamerscherm Kidsclub gaat naar OBS De Badde

5 december - De Badde-buurkinderen hebben ons in het inloophuis al een aantal jaren met Sint Maarten verblijd met hun liedjes en lampionnen. En vandaag hebben ze Sint Nicolaas - die bij ons logeerde - wakker moeten maken, omdat hij zich had verslapen. Wat een gezellige hotelkamer had hij, met zo'n prachtig kamerscherm dat in 2011 door jongeren uit Stadskanaal is beschilderd voor onze Kidsclub. 
De jufs van De Badde hebben aangegeven dat ze het kamerscherm heel graag in hun school hebben. Dat vinden wij een goede bestemming; het kamerscherm blijft dus in de buurt.

10-jarig jubileum

13 november hebben we als vrijwilligers, oud-vrijwilligers en bestuur gevierd dat we het inloophuis 10 jaar hebben mogen bemensen. En 14 november hebben we ook met gasten en oud-gasten mogen terugblikken op 10 jaar inloophuis.
Als die 10 jaar de revue passeren, dan beseffen we hoeveel momenten we met elkaar hebben gedeeld; heel mooie, blije momenten en heel moeilijke, zware momenten. 
Het deel uitmaken van de Nardusfamilie betekent veel - of heeft veel betekend - voor vrijwilligers en gasten. En hoe moeilijk is het dan, om juist nu te horen dat de deuren van het inloophuis binnen niet al te lange termijn gaan sluiten... Maar er ligt ook een nieuwe uitdaging voor de Nardusfamilie: Nardus Digitalis. Laten we er mee aan de slag gaan!
 

Zomer 2017 kreeg kleur

De Zomer………
Zonneschijn,
Zeelucht, Zomerfruit, Ziekte
Vakantie, Vrije tijd, Vermaken, Verlies
Hoewel alle mooie kanten van de zomer nog steeds bestaan valt de zomervakantieperiode voor mensen die te maken hebben met ziekte en/of verlies vaak extra moeilijk.
Voor de 6de keer hebben we daarom speciale activiteiten georganiseerd, waarmee we samen de zomer door konden reizen.

Het zomerprogramma 2017 werd georganiseerd door ons "reisbureau
de Flierefluiter!" In de vorm van 'last-minutes' en onze vrijwilligers als hostesses werd de zomer veelkleurig.

SamenLoop voor Hoop 2017

De SamenLoop voor Hoop in Gieten op 17/18 juni 2017 zit er op. Met een fijn loopteam hebben we 24 uur gelopen en een mooi geldbedrag van € 1.770,55 bij elkaar gebracht. Prachtig ook hoe we de aandacht hebben gekregen met de mooie teksten die we als rugnummers droegen. 
Alweer de 5e keer dat we als vrijwilligers en gasten van De Nardusbloem gelopen hebben. Geweldig!

cheque ontvangen voor zomerprogramma

30 mei - Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Margaretha Hardenberg Odd FellowLoge Veendam mochten we  van hen een cheque ontvangen, waarmee we deze zomer de 'thuisblijvers' een mooi programma mogen aanbieden. Wat een geweldig mooi gebaar!

Dinsdag 21 maart 2017: LICHT IN DE LENTE

Licht is een krachtig medicijn, voor lichaam en geest. Zonlicht geeft het lijf kracht en lichtpuntjes monteren je geest op. Maar in tijden van ziekte en verlies kan het om verschillende redenen heel lastig zijn om die lichtpuntjes te zien of er van te genieten.
Een middag voor iedereen die wat licht kan gebruiken.

vrijwilligersteam uitgebreid

3 maart 2017 hebben we met 6 nieuwe en 9 van de "zittende" vrijwilligers de basistraining beleefd. Een zinvolle, mooie en leerzame dag met veel warme ontmoetingen. En we hebben er allemaal heel veel zin in om met elkaar de Nardusbloem bloeiend te houden. Welkom collega's!!
Een foto van de ploeg die deze dag aanwezig was, geeft een leuk inkijkje.

Gedicht van een inloophuisgast

Laifde 

Dwoalend over lege velden
Over haard vervroren laand
Denk ik weer aan ons tweibaaidend
En dei toch wel staarke baand

Doe kwamst uut Troapel ik van 't Knoal
En soamen ...waaren wie ain poar 
Soms wat niet...mor aaltied moatjes
Mit veul laifde veur mekoar

Mor as 't leven lieden wordt
Is de dood nog nait zo kwoad
Aaltied blift de aine achter
Wait zug eeven den gain road

En in laange duustre nachten
Gript de aineghaid mie vast
Is de piene van het leven 
Soms ain haile zwoare last

Allineg goa ik nou deur 't leven
Wie soamen......ach dat is veurbie
Aal dei dingen wat wie deden
Dou 'k allaint......mor ook mit die’

Ina 

Volg ons op Facebook

Hoe meer mensen we kunnen bereiken hoe beter!
Dus vandaar dat wij vanaf december 2016 ook te volgen zijn via de Facebook pagina " inloophuis De Nardusbloem". 
​Weer een nieuwe manier om onze activiteiten en evenementen onder de aandacht te brengen.
​Kijk gerust, Like ons, volg ons, geef een reactie of een recensie en wie weet wordt het dan voor nog meer mensen gemakkelijker om binnen te lopen.
 

Woensdag 26 oktober 2016: Be YOU tiful en kanker

Een middag voor alle vrouwen!

Met dank aan verschillende organisaties uit de regio is deze woensdagmiddag een fijne ‘proeverij’ geworden:

- haarwerken/haarstukjes (Roelien - Livage Haarwerken Z-O Groningen)
- kleurenanalyse (Coby - Uniquecolors Pekela)
- oedeemtherapie (Yvonne - FysioTherapieHavenstraat Veendam)
- massage bij kanker (Carola en Reina - Praktijk C2U Gasselternijveen)
- schoonheidsbehandeling (Miranda - Look Good Feel Better)
- voetverzorging (Susan - Pedicurepraktijk Susan)
- modeshow (Margreet - mammacare protheses en lingerie) 
- kennismaken met de schrijfster van 'Tom, liefde leven na je dood' (Desiree)
- vilten (Tinca en Gea - Viltkronkels)

En het inloophuis heeft alle vrouwen op een high tea getrakteerd. Een middag vol inspirerende, mooie en lekkere dingen. Een middag als een cadeautje! Be You tiful!

In de regio

BreiBoezem als alternatief voor siliconen-protheses

Vriescheloo – Eén op de zeven vrouwen krijgt borstkanker, bij eenderde van hen moet de borst operatief verwijderd worden. Hierna zijn vrouwen aangewezen op protheses, die lang niet altijd even mooi zijn – om over het comfort nog maar te zwijgen. Wendie Verweij en Esther Elsinger komen met een alternatief: BreiBoezem.

BreiBoezem zijn gebreide borstprotheses van 100 procent katoen met lichte vulling, adement, uitwasbaar en – volgens de initiatiefnemers – zeer comfortabel. “Ze voelen als echt aan.” Kortom: een goed alternatief voor siliconen-protheses.

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemgebruikers) gratis te voorzien van gebreide borstprothese(s). Dit initiatief is vanuit Amerika naar Australië en zo naar Nederland overgewaaid. Via een oproep van Jacqueline de Jong (Nederlandse, woonachtig in Australië) bij de borstkankervereniging is dit initiatief vervolgens opgezet in Nederland onder de naam BreiBoezem

Waarom gebreide protheses in plaats van siliconen protheses? Susan Geense, regio­coördinator van de provincie Groningen: “Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan siliconen protheses. Siliconen protheses zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten met zich mee brengen. De gebreide protheses zijn gemaakt van 100 procent katoen, dit om huidirritaties te voorkomen, en hebben een lichtgewicht vulling.”

De meeste zorgverzekeringen de dure siliconen borstprotheses slechts één keer per twee jaar en vaak valt deze eerst nog onder het eigen risico. “Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen-borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening.”

Voor meer informatie: facebook.com/breiboezem. Aanmelden als Boezemgebruikster, Boezembreister of Boezemvriend kan via breiboezem@gmail.com.

Een goede buur...

augustus 2016 - De bewoners van de Ceresstraat en Cereskade Stadskanaal hebben het overgebleven geld van de straat-/kanaalversiering ter gelegenheid van 250/400 jaar geschonken aan het inloophuis. Het inloophuis is hier heel blij mee, en bedankt haar buren!

sponsoring Zomerprogramma

zomer 2016 - Tijdens de zomervakantie organiseert het inloophuis een Zomerfestival van  3x 2 dagen, mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van Rabobank Zuid Oost Groningen.
 

SamenLoop voor Hoop Pekela's 2016

De Nardusbloem hielp mee in de organisatie van het eregastprogramma en liep met haar eigen team mee toen Pekela de Samen Loop voor Hoop hield en stil stond bij kanker. Van zaterdag 18 juni 15.00 uur tot zondag 19 juni 15.00 uur. Dus ook 's nachts ging de loop gewoon door (kanker immers ook)

24 uur lang wandelden teams in estafettevorm om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding en de inloophuizen in de provincie Groningen. (zie voor een mooie impressie de site prachtigpekela.nl)

Het is weer gelukt! 
Met nog meer mensen als de afgelopen keren hebben we als team van gasten en vrijwilligers (incl. bestuur) weer een prachtig weekend gemaakt en doorgebracht.

De opbrengst van sponsorgelden en van de verkoop van kaarsenzakken en verloting was een prachtig bedrag van € 2.110,40 (Het bedrag van de gehele SamenLoop is méér dan 46.000 euro).

Donderdag 21 april 2016: Voeding en kanker

Oncologisch dietiste Melissa Zantinge heeft een lezing gegeven over de kennis die er op het gebied van voeding en kanker aanwezig is.
Er was veel ruimte voor vragen, duidelijke uitleg over feiten en fabels.

Be you tiful

april 2016 - tijdens een creatieve workshop zijn er prachtige sieraden gemaakt, deze keer verplicht ná het genot van een bakje koffie om aan de benodigde 'kralen' te komen.

Een boek gepresenteerd

29 februari 2016 mocht ik op de platformdag mijn boek Tom Liefde leven na je dood, lanceren.

Wat is er geleefd! Door gasten, professionals, familie, vrienden, geintereseerden en vrijwilligers. En door mij! Voor mij en ik hoor terug voor velen was het een warme Nardusbloemdag waarbij ik zoveel cadeau's gekregen heb. Waarvan de warmte, de ontmoeting en de saamhorigheid van onschatbare waarde zijn. Hup in mijn hart en die gaan verder met me op reis.
En heel veel bloemen en heel veel groeten en wensen en... en ...

Dank jullie allemaal voor wie je bent.
Liefs en Geluk Désirée

P.S. En voor wie er niet was, het boek is ter inzage en te koop tijdens de activiteiten

Maandag 29 februari 2016: Ziekte en Verlies

Verschillende organisaties namen deel aan de informatiemarkt:
- Buurtzorg Musselkanaal
- Fysiotherapie Centrum Noord
- Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp
- Het Behouden Huys
- Hospice Veen en Wolden
- Hospice Sint Maartenshuis
- Praktijk Synthese
- Calla-onderhoud
- Waden en Vlindergoed
- Natuurbegraafplaats Hilligmeer

En het bijzondere boek 'Tom, liefde leven na de dood' werd gepresenteerd (zie voor meer info over het boek: www.desireehessing.nl)

speciale actie kerstmarkt 2015

Tijdens de kerstmarkt zijn er door de gasten en vrijwilligers en gasten gezamenlijk een aantal proeverijtjes en workshops gedaan, waarbij de opbrengst voor de cliniclowns-actie 'aan de slag voor een lach met kerst' is. Er is een bedrag van € 84,45 naar de cliniclowns overgemaakt!

SamenLoop voor Hoop 2016

2 juli - de SamenLoop voor Hoop in Pekela zal op 18 en 19 juni 2016 worden gelopen. Inloophuis Hamelhuys Groningen en Inloophuis De Nardusbloem gaan gezamenlijk het programma voor de eregasten verzorgen.

Daarnaast zullen gasten en vrijwilligers van De Nardusbloem ook met een team lopers deelnemen aan de 24 uur durende loop.

onze Nardusbaby is geboren

Ik wil vandaag

de lucht versieren

en haar kleuren geven

die net zo mooi zijn als jij

Tim Ruben

Tim, zoon van Erwin en onze vrijwilligster Angela, is geboren op 18 april 2015.

 

Lente

Tijdens een kleurige, geurige middag over 'lente in het land' ontstond er zomaar een mooi gedichtje:

ochtend, het is 6 uur

het voelt nog best wel guur

witte berm, de lucht strak blauw

het wordt een dag waar ik van hou

Winnend gedicht bij kinderwedstrijd

feb. 2015 - 1000 basisschoolleerlingen konden meedoen met een puzzelwedstrijd, een woordzoeker. Het gevonden woord was SPELBREKER. De vraag was wat dit woord met kanker te maken heeft. Alyssa verwoordde dit prachtig in het volgende gedicht: 

Ik was leuk met mijn leven bezig.
toen kwam er een Spelbreker in mijn leven.
Hij deed andere dingen die ik wou.
En de Spelbreker begon mij pijn te doen
Ik vond het niet meer leuk, ik ging naar het ziekenhuis.
Ze zeiden dat de Spelbreker Kanker had veroorzaakt.
Door de Spelbreker ben ik ziek geworden.
Dat is niet leuk, maar het is nou eenmaal zo.

PS gelukkig heb ik geen kanker

Woensdag 11 maart hebben we een feestje in het inloophuis gevierd met haar, en een aantal vinders van het woord: Avalin, Jarno, Nienke en Pilar. Samen met moeders, vriendinnen en een broertje was het een HAPPY-middag.

kerstmarkt

10 december 2014 - een dag van sfeer en lekkers proeven, elkaar ontmoeten en allerhande feestelijkheden kopen. Opbrengst: een warm gevoel én 363 euro voor de activiteitenpot.

heerlijk boeket van Koos Visscher

september 2014 - Koos Visscher heeft een prachtig, (h)eerlijk boeket gemaakt/geschonken, wat op de vrouwenverwendag heeft staan pronken en wat de vrijwilligers geinspireerd heeft bij het maken van het lekkers bij de koffie, de verrassende smoothie tussendoor en de heerlijke lunch.

De week erna hebben we nog een keer van het boeket kunnen genieten: één van de gasten heeft met de ingredienten van het boeket de lunch na onze maandelijkse wandeling verzorgd. Verrassend (H)EERLIJK!

pedicures aan het werk

pedicures Miranda (MiraCure) en Anneke (Medisch Pedicure Salon Emma) hebben met een heerlijke voetmassage het startschot gegeven op de vrouwenverwendag als tegenprestatie voor de stage die ze in De Nardusbloem hebben gelopen ten behoeve van hun opleiding Oncologische VoetzorgVerlening. Een fijn voorbeeld van hoe we elkaar tot een hand en VOET kunnen zijn.

stiltewandeling

9 september - in stilte gewandeld en weten dat je samen bent. Genoten met alle zintuigen! Het natuurbelevingspad (1 km lang) bij De Noordmee in Sellingen is prachtig.

nieuwe vrijwilligers gezocht

STADSKANAAL– Onder prima weersomstandigheden vond zaterdag 6 september in hartje Stadskanaal de 9e editie plaats van de Leer & Doe markt. Vijftig maatschappelijke organisaties presenteerden hun activiteiten voor het nieuwe seizoen met kramen, optredens en demonstraties. Een jury bestaande uit een afvaardiging van de raadsfracties beoordeelden alle deelnemende organisaties op hun presentatie.

Dit jaar ging de prijs naar het inloophuis de Nardusbloem. Het inloophuis biedt een ontmoetingsplek aan een ieder die geconfronteerd wordt met de ziekte kanker en is voor haar activiteiten op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op de foto: Jurylid Ard Ploeger verrast Wilma de Lange van de Nardusbloem met de winnende rozet.

S.T.A.R. biedt stoomtreinrit aan gasten van de nardusbloem

Afgelopen 9 juli was het zover, een groep van 25 personen waarvan de meesten uitgedost in "ouderwetse" kledij maakten vanuit de Nardusbloem  een ritje met stoomtrein van de Stichting Stadskanaal Rail, beter bekend als Museumspoorlijn S·T·A·R, die ons de kaartjes geschonken had. Na een bezoekje aan het leuke musempje vertrokken we van Stadkanaal naar Musselkanaal en na een korte pauze keerden wij weer om. Het weer was niet al te best maar daar heb je als je in de trein zit geen last van. Vriendelijke conducteurs kwamen onze kaartjes knippen en we werden voorzien van een drankje door de mensen van de restauratie wagon.
Een geslaagde tchtje, waarvoor DANK.

 

Mobiel inloophuis op de Samenloop voor Hoop in Borger

24 en 25 mei was het mobiel inloophuis van De Nardusbloem aanwezig op SamenLoop voor Hoop actie in Borger. Behalve dat we een team van lopers 24 uur lang hadden wandelen (én rennen) over een parcour, samen met 62 andere teams, was er ook het inloophuis waar we activiteiten draaiden: tapas maken en smaken, zingen, voorlezen in het holst van de nacht, voetbadjes en massage, vaasjes oppimpen, sandwiches maken én mensen ontmoeten en kennis laten maken met de werkwijze van een inloophuis. En dat allemaal in het kader van geld inzamelen voor het onderzoek van de KWF.

We waren er met vrijwilligers, bestuursleden, gasten, familie, vrienden en kennissen. Dank aan ieder die ons financieel, actief of moreel steunde.

 

Ik geef je een roosje

was tijdens de vrouwenmiddag in mei (altijd op de eerste dinsdag van de maand) het uitgangspunt om met elkaar stil te staan bij die vrouwen, die belangrijk voor ons zijn. Stuk voor stuk prachtige, bijzondere vrouwen!

Specsavers Stadskanaal steunt inloophuis

14 februari 2014 mochten Wilma de Lange (coordinator) en Desiree Hessing(vrijwilligster) namens de Nardusbloem een cheque van 1705,49 in ontvangst nemen in het filial van de Specsavers te Stadskanaal.
Dit bedrag is bij elkaar gespaard doordat van elke verkochte bril of hoortoestel een bedrag apart gelegd werd. Jaarlijks worden op deze manier twee regionale doelen gesteund.In 2013 waren dit het Pinkstertoernooi in Niieuw-Buinenhet en de Nardusbloem.
Een mooi bedrag wat geheel ten goede zal komen aan de activiteiten die wij als inloophuis organiseren.

Volg ons op Twitter

Is u al opgevallen dat de website van de Nardusbloem een directe link heeft naar onze twitteraccount?

Via het icoontje rechts bovenaan maakt u verbinding met die account. Daar vindt u korte berichtjes over onze activiteiten en andere onderwerpen die interessant zijn om te weten.
U kunt regelmatig even kijken, maar u kunt ons ook "volgen" op twitter.
Dan krijgt u automatisch bericht als wij iets nieuws (een tweet) gestuurd hebben.

Wereldkankerdag 2014

4 februari 2014 - in het kader van weredlkankerdag hebben we bij het filmfestival (met o.a. de film 'Groeten van Mike') dat was georganiseerd door de Soroptimisten doorgeefrozen uitgedeeld aan alle juffen/meesters, om kanker in de klas bespreekbaar te maken. De KWF heeft in heel Nederland rozen laten uitdelen in het kader van "kanker heb je samen". Daarnaast hebben we een puzzel uitgeschreven onder de jeugd. Patricia, Cyntia, Avalin en Mylan hebben het goede antwoord ingestuurd. We hebben de prijs in vieren gedeeld en woensdag 19 februari om 14.00 uur was de prijsuitreiking.

STA mp OP tegen Kanker actie

22 januari 2014 - 3 jongeren hebben ons geholpen bij de bereiding van 4 stamppotten voor het STA mp OP buffet en een boordevol toetjesbord.
Aangevuld met een deel van een gekregen bbq pakket werd dit een hele rijke maaltijd. Om 18.00 uur kwamen er 15 mensen van al dit lekkers genieten.

Het was een gezellige en  geslaagde middag en avond die 150,00 euro heeft opgebracht voor de landelijke actie "Sta op tegen kanker" van de KWF.

Runners Stadskanaal lopen warm voor inloophuis

6 november 2013 - Tijdens de jaarlijkse Huisman Warmtetechniek Triangelloop van de Runners Stadskanaal is geld gedoneerd door de leden van de Runners, met dit jaar als doel Inloophuis De Nardusbloem te Musselkanaal.

Voorzitter Harm Kruit overhandigde, voorafgaand aan de training van de Runners, de cheque van € 400,00 aan mevrouw Wilma de Lange en de heer Melle Leffers  van Inloophuis De Nardusbloem.

Het zomerprogramma was werelds

De vrijwilligers hadden afgelopen zomer voor de 7 weken schoolvakantie een speciaal programma samengesteld met als thema: "Ïn 7 weken de wereld rond". De activiteitenruimte was ingericht in vakantiesfeer en elke week ging de reis naar een ander werelddeel. Er waren leuke activiteiten te doen, het weer zat mee en de gasten en vrijwilligers bleken heel creatief en verschenen vaak geheel in stijl van het werelddeel van de week.

De 'reunie' eind augustus was een gezellig samenzijn, waarbij foto's en verhalen werden uitgewisseld van de 'wereldreis' in en om De Nardusbloem.

We kijken terug op een fijne tijd met elkaar en kijken al weer uit naar zomer 2014 !

Jubileum fietstocht Refaja

1 juni 2013 - Dit jaar viert het Refaja zieken­huis haar 45-jarig bestaan. De startactiviteit voor de jubileumviering was vandaag: de jaarlijkse fietstocht met als goede doel waar voor werd gefietst inloophuis De Nardusbloem. Het bestuur van de Stichting Nardus heeft voor het startschot een cheque in ontvangst mogen nemen. Het inloophuis hoopt met deze financiele bijdrage een geweldig zomerprogramma te kunnen bieden aan haar gasten.

Narda met het hele gezin en Hans en Wilma hebben namens het bestuur en de vrijwilligers van De Nardusbloem de wind getrotseerd en hebben de ruim 40 km lange tocht gefietst.

 

Steun aan juf Inge bij het beklimmen van de Alpe d'HuZes

28 mei 2013 - Onder het motto 'opgeven is geen optie' hebben veel Nederlanders de Alpe d'HuZes beklommen. Als inloophuis De Nardusbloem volgden we heel speciaal juf Inge Smit van de Meidoornschool die op 6 juni de klim maakte. Als inloophuis mochten we haar een cheque van 250 euro overhandigen voor dat geweldig belangrijke doel.

 

Schouder aan schouder

10 april 2013 - we hebben als vrijwilligers en gasten van De Nardusbloem samen met een paar duizend anderen in het gezelligste lint langs het water van Stadskanaal gestaan. Dit menselijk lint was een actie voor een groep van 30 jongeren die deze zomer in Ghana gaan bouwen, waarbij onze coordinatoren Hans en Wilma als technische staf meegaan.

Onze club heeft hiermee € 113,70 bijgedragen als sponsorgeld, wat door Hans en Wilma is verdubbeld. Een superbijdrage.

Actueel foldermateriaal

KWF kankerbestrijding heeft de inloophuizen d.m.v. financiele steun de mogelijkheid geboden om PR-materiaal te ontwikkelen. Inloophuis De Nardusbloem heeft er voor gekozen de algemene folder te actualiseren en er is een folder ontwikkeld met informatie over Kidsclub en Tienerloket. In dezelfde nieuwe huisstijl zijn er ook banners gemaakt, zodat we goed herkenbaar zijn op beurzen en markten.

Lustrumfeest met blauw bloed

13 november 2012 - inloophuis De Nardusbloem heeft haar deuren al 5 jaar open staan voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad). Het lustrumfeest is gevierd met de speciaal voor het inloophuis geschreven theatervoorstelling door theatermaakster Nicoline van de Beek:

“Landgenoten!”
De vroegere vorstin Wilhelmina is beschermvrouwe van alle zieken die lijden aan kanker. Zij bevindt zich sinds 1962 in de Hemel.  Daarvandaan houdt zij zich goed op de hoogte van de ontwikkelingen in wetenschap en behandeling van de ziekte. Ook verzamelt ze wijze uitspraken van patiënten. In de hoedanigheid van beschermvrouwe mocht ‘wijlen Wilhelmina’ even nederdalen om een klinkende toespraak te houden. Herkenbaar als de oude koningin heeft ze haar landgenoten in Musselkanaal toegesproken.

Gift voor De Nardusbloem

Uit: WeekinWeekuit (week 47) - Jessica Wolf, van Reclamebureau Jessica Wolf, is op het idee gekomen om een magazine te maken voor Pink Ribbon doordat ze de Gas Terra Ladies Run in Groningen liep. Hier liep ze ook al voor Pink Ribbon en ze dacht dat een magazine een uitgelezen kans was om meer geld binnen te halen voor Pink Ribbon. En dat is duidelijk gelukt! Op de RegioBeurs en de Ladies Night in Exloo heeft Jessica voor Pink Ribbon totaal € 594,- binnen gehaald, maar ook had ze er deze keer een ander goed doel bij: Inloophuis De Nardusbloem uit Musselkanaal. Hiervoor heeft ze totaal € 297,- binnen gehaald.

De Nardusbloem loopt voor het KWF

Juli 2012 - vanuit inloophuis De Nardusbloem heeft een team van vrijwilligers en gasten  24 uur onafgebroken meegelopen met de SamenLoop voor Hoop in Stadspark Groningen.

Narda, Jellie, Janny, Mija, Desirée, Angela, Heleen, Fenna, Wilfred, Anneke, Wieb & Annemieke, Mark, Hans & Wilma hebben met elkaar 880 euro bijeengebracht voor het KWF door er voor te zorgen dat er continu minimaal 2 personen op de baan waren, zich te laten sponsoren, spulletjes en kaarsenzakken te verkopen en voetmassages te gegeven.

Samen met de andere 19 deelnemende teams is er ruim 12.000 euro bij elkaar gebracht. Een fantastisch evenement.

Pinkroze quilt voor UMCG

Mei 2012 - Inloophuis De Nardusbloem heeft een pinkroze quilt overhandigt aan de mammacare-afdeling van het UMCG. Deze quilt is gemaakt tijdens de DuizendBorsten-Beurs en is ter bemoediging voor iedereen die met borstkanker te maken heeft en op Fonteinstraat 5 in het UMCG moet zijn.

Eerstvolgende activiteiten

20
jun

Woensdagmiddag
Creatief

De Nardus Digitalis - creatief groep heeft vanmiddag haar maandelijke...

Lees meer »

26
jun

Dinsdagavond
Samen BBQ-en

De traditie van de jaarlijkse BBQ op de laatste dinsdag van juni in De...

Lees meer »

Vragen?

Heeft u vragen?

Bel met 0599 653127

Of doe een emailtje naar:
info@denardusbloem.nl